3780 Edelény Borsodi út 36/b. Telefon: (48) 525-134 Fax: (48) 525-134 Email: szentmiklos.edeleny@gmail.com www.sztmi.hu
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Régebbi cikkek

LEGO Education

3780 Edelény Borsodi út 36/b. Telefon: (48) 525-134 Fax: (48) 525-134 Email: szentmiklos.edeleny@gmail.com www.sztmi.hu

Elgondolkodtató írás terjed arról, mit ad a gyermekének, ha sportolni küldi

http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/elgondolkodtato-iras-terjed-arrol-mit-adsz-a-gyermekednek-ha-sportolni-kuldod/

Mitől lesz hálás gyermekünk egy világban, ahol bármit megtehet? - Hét tipp szülőknek

Tudta, hogy a hála boldoggá teszi azt is, aki hálát ad, fejez ki, és azt is, aki azt fogadja? A mindbodygreenről való cikkben a pedagógusok szülőként olvashatják ezeket a jó tanácsokat, átadhatják a szülőknek, és napi tanári gyakorlatukba is bevihetik. Nagyon aktuális, nagyon fontos és jó tanácsok a mentális jobblét érdekében. Szűcs-Nagy Dorina, pszichológus-hallgató gyakornokunk fordítása. Forrás és a teljes cikk: moderniskola.hu

Kockázatos a gyerekek elhízása

"Minden negyedik iskolás túlsúlyos – állapította meg a Magyar Dietetikusok Szövetsége és a Nestlé közös kutatása. Egy erre épülő felmérésből pedig az is kiderült, hogy azok a gyerekek, akik legalább hetente egyszer együtt főznek a szüleikkel, nyitottabbak az új ízekre, ételekre, és ritkábban fordul elő, hogy külön kell főzni számukra." Forrás (és a teljes cikk): magyaridok.hu.

7 érdekes tény a közösségi portálokról

Folyamatosan növekvő mennyiségű információt a felhasználók hozzák létre, amint frissítenek, csatlakoznak, összegyűjtenek és kommunikálnak ellátják a kutatókat könnyen elérhető adat tömegekkel. Ennek eredményeként ma már a kutatók több száz tanulmányt publikálhatnak Facebookon, minden évben, amelyek felfedik a gyakran meglepő adatokat arról, hogyan befolyásolja a társadalmi hálózat a virtuális és valós kapcsolatokat.
„A csúcspontján vagyunk egy új társadalom kutatási módnak” – Nicholas Christakis, a Harvard szociológiai professzora mondta a New York Times magazinnak, amikor a vizsgálta az új kapcsolatot a Facebook és a tudományos kutatás között.- „Az elődeink csak álmodni mertek olyan adatokról, amelyek nekünk most birtokunkban vannak.”
Sajnos lehetetlen lenne közzétenni az elmúlt év minden tanulmánya által bemuatott meglepetéseket. Igaz, mostanra szűkítették a listát, ez a legjobb 7 meglepő következtetés 2011-ben:
1) A Facebook szomorúvá teszi a felhasználókat, azáltal, hogy segít más felhasználókkal azt láttatni hogy jobban vagyunk, mint ők valójában.
Ez úgy látszik, egy nyilván való következtetés, amit le lehet vonni a Facebookról, valószínűleg azért, mert mindenütt jelenlévő érzés, sok ember nem bírja abbahagyni a kérdezősködést. Mindazonáltal, egy kutató úgy döntött, hogy tovább vizsgálja a kapcsolatot a Facebook és a boldogtalanság között, ezután megállapította, hogy a legtöbb barátja rosszabbul érzi magát, miután bejelentkezett az oldalra.
Egy sor tanulmány, melyet a Standford Egyetem doktorandusza, Alex Jordan, vezetésével főiskolai tanulok végeztek – egy demográfiai kísérlet, ami a Facebook felemelkedése közben lépett fel –  értékelték a tanulók képességeit, arra vonatkozólag, hogy mennyire pontosan képesek megítélni egymás hangulatát. Időről időre, Jordan úgy vélte hogy a diákok alábecsülték a társaik boldogtalanságát. Minnél inkább alábecsülték társaik szomorúságát, annál boldogtalanabbá váltak.

Bővebben...

Napi Evangélium küldés

E-mail:

Név:

Lakcím:

 

Hirdetés

SZTMI - Facebook