3780 Edelény Borsodi út 36/b. Telefon: (48) 525-134 Fax: (48) 525-134 Email: szentmiklos.edeleny@gmail.com www.sztmi.hu
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Régebbi cikkek

LEGO Education

3780 Edelény Borsodi út 36/b. Telefon: (48) 525-134 Fax: (48) 525-134 Email: szentmiklos.edeleny@gmail.com www.sztmi.hu

Rakacaszendi Tagóvoda és Tagiskola

Ballagás

A Szent Miklós Görögkatolikus Iskola és Óvoda Rakacaszendi Tagintézményében is elérkezett a búcsú napja.
A nagycsoportos korú gyermekek csak az óvónénitől és a dajka nénitől búcsúztak, mert nem mennek messze, csak az épületünk másik végébe, ahol szeptemberben megkezdik majd az iskolát.
A negyedikesek viszont nem csak négy évet búcsúztattak, hanem hetet, mert három éves koruk óta koptatták ezeket a küszöböket... Az új tanévben pedig más településen fogják folytatni tanulmányaikat a felső tagozatban.
A tudás, tapasztalat és a tarisznyák mellé kis ajándékot is kaptak a búcsúzók Barta József István igazgató úrtól.
Isten áldását kértük minden ballagónkra, óvodásra, iskolásra, és a többiekre is, akiknek elkezdődött a nyári szünet, a pihenés ideje.

Bee-Bot

Nagy örömünkre hozzánk is "átrepült" egy Bee-Bot, azaz egy robotméhecske, hogy nálunk lakjon. Az óvodások és az iskolások is örömmel fogadták. Játék közben észre sem vették, hogy a programozás alapjait, az algoritmikus gondolkodást gyakorolták.

Anyák napja

Május első vasárnapja az anyák ünnepe. Óvodásaink és iskolásaink egyaránt lelkesen készültek az édesanyák köszöntésére. Énekeltek, táncoltak, verseltek, és a szívüket adták az anyukáknak nem csak a szó átvitt értelmében, hiszen egy-egy piros, szív alakú párnácska volt az ajándék.

Angol órai foglalkozások

Az angol órákon nem csak a füzet, a könyv, ceruza és a munkafüzet segít a tanulásban. Kedves eszközünk a LEGO Story Starter készlet. Az elkészült jelenetek alapján érdekesebb a szógyűjtés és a mondatalkotás. Az interaktív tábla pedig örömtelibbé, izgalmasabbá teszi a gyakorlást, például a memoritereket.

LEGO a matematika órán

A LEGO kiváló eszköz a matematika tanításához. Ezeken a képeken a szorzó- és bennfoglaló táblák összefüggéseinek tanulmányozására használjuk.

További cikkeink...
Napi Evangélium küldés

E-mail:

Név:

Lakcím:

 

Hirdetés

SZTMI - Facebook